Pensant pensaments

He fet un recull d’alguns pensaments que reflexionen sobre el fet mateix de pensar. Segur que amb algun estareu totalment d’acord i algun altre no us farà gens el pes, però tots ells, al menys mentre els llegim, compliran fidelment allò que prodiguen; estimular el pensament.

“Pensar és com viure i morir. Cada un ha de fer-ho tot sol.” Joshia Royce.

“El problema de moltes persones és que pensen d’acord amb les seves esperances o amb les seves pors, molt més que amb les seves ments.” Walter Duranty.

“Penso i penso durant mesos, durant anys; noranta-nou vegades de cada cent, la conclusió és falsa. La que fa número cent em dona la raó.” Albert Einstein.

“Molts homes tenen bons pensaments, bones idees, bones intencions, però pocs arriben a traslladar-los a l’acció.” John Hancock Field.

“Porta cada pensament fins al final. Aleshores porta’l una mica més enllà.” Werner Kirst.

“No hi ha gaire gent que pensi més de dues o tres vegades l’any. Jo he obtingut una reputació internacional pensant una o dues vegades cada setmana.” George Bernard Shaw.

“Si aconsegueixes que algú pensi que està pensant t’ho agrairà molt. Si realment aconsegueixes que pensi, t’odiarà.” Elbert Hubbard.

“Vivim un temps que estem orgullosos de les màquines que pensen, i que ens sembla sospitós qualsevol home que ho intenti.” Howard Mumford Jones.

“La probable raó per la qual algunes persones se senten perdudes mentre pensen és perquè han entrat en un territori que no els és familiar.” Desconegut.

“La gent que no te temps, no pensa. Com més penseu, més temps tindreu.” Desconegut.

I acabo amb unes línies del Josep M. Espinàs : Els catalans no donem gaire importància al fet de pensar. “En aquesta amanida hi falta un pensament de sal.” Un pensament és una mica de, i només els bons paladars el troben a faltar.

Penseu bé.

13 Respostes to “Pensant pensaments”

  1. Jo no veig què hi té a veure l’odi amb el fet de pensar, ni em sembla sospitós que la gent pensi, ni crec que pensant et sentiries perdut ni que no tenir temps et fa no pensar. De on has tret aqueste últimes cites? Són una mica dolentes.

  2. No tenir temps et fa produir faltes d’ortografia!

  3. pensar està bé, però realitzar allò que penses està millor 😉

  4. Les he trobat en un recull que va fer el Josep M. Espinàs i m’han sorprès bastant. A la majoria d’aquestes frases els hi trobo alguna pega i alguna és literalment inservible, però mentre les analitzava he estat una bona estona donan voltes als possibles significats, per això m’he animat a posar-les al post i veure que us semblaven.

  5. Us en regalo una de neva (amb el risc que això te):

    Quan siguis fora de la feina no pensis en la feina, i quan siguis a la feina no pensis mai en la feina.

    Jo porto a la practica aquest sistema d’autodefensa i de moment em funciona molt be.

  6. Moltes gràcies Miki. És un bon pensament el teu. Ho faré servir en els estudis.

  7. em pregunto si és necessari l’abisme que hi ha entre el que es pensa i el que es fa, sempre les dicotomies : sentir una cosa i pensar-ne una altra, pensar una cosa i no fer-la..,
    després ens emboliquem, com no ens hem d’embolicar si mai no som coherents en res… i jo la primera de no saber com fer-ho millor…
    m’agradaria viure en un planeta en què els pensaments es fessin realitat, això és un desig a passiva.
    Fer realitat els meus pensaments, això és un desig en activa.

  8. No ets l’única que no trobes la manera de fer-ho millor però, el teu desig de dur a la realitat els teus pensaments, ja és un indicatiu de que ho fas bé o al menys estàs en el camí indicat.

  9. “Nuestra vida es lo que nuestros pensamientos hacen de ella.” –Marcus Aelius Aurelius Antoninus (121-180), Emperador Romano y Filósofo Estoico.

    “Si no se sabe a qué puerto se quiere navegar, ningún viento es favorable” –Seneca
    Crec que es pot aplicar perfectament al pensament per no naufragar en pensaments estérils.

  10. totet10 Says:

    de vegades tens perdalets fen niu entre pensaments

  11. “Els mes dotats d’ells, que podien potser constituir un nucli de descontents, són fitxats per la policia del Pensament i eliminats.”
    George Orwell (1984, El Gran Germà et vigila).

    Només de pensar-ho fa por. Així i tot, en alguns temes tampoc és que estiguem tant lluny.

Deixa un comentari