Gen Terminator

Llavors que no generen noves llavors i esdevenen armes de destrucció massiva o un nou i sofisticat “cavall de Troia”.

El Terminator és  bàsicament un mecanisme suïcida genèticament dissenyat que es pot activar per un estímul exterior específic. Com a resultat les llavors de la següent generació s’autodestrueixen per autoenverinament. L’agent desencadenant més utilitzat es l’antibiòtic tetraciclina aplicat a les llavors. La versió principal del Terminator consisteix en un conjunt de 3 gens nous insertats dins d’una planta; una altra  versió reparteix aquests 2 ó 3 gens entre dos plantes que es creuarien per pol·linització. El resultat final sempre és que la següent generació produeix una llavor morta.

Amb Terminator no només s’asseguren que els agricultors no puguin tornar a plantar amb èxit llavors de la seva collita, sinó que a més pretenen tenir als agricultors enganxats a les  seves llavors i a la utilització dels  seus productes químics.

El 50% dels cultius al tercer món és realitzen amb llavors guardades de collites anteriors i més de la meitat dels agricultors del món són pobres i no poden comprar llavors cada temporada de sembra, però cultiven prop del 20% dels aliments del món.

Monsanto, amb seu a St. Louis,  és l’empresa propietària d’aquest gen auto exterminador patentat com SPT (Sistema de protecció tecnològica) i el va comprar a l’empresa Delta&Pine Land. Hem de recordar que Monsanto és una de les empreses que ha creat i segueix creant més controvèrsia a nivell mundial degut al perill potencial o real dels seus productes sobre la salut humana, animal, vegetal i medi ambient en general. A l’octubre de 1999 i degut a una forta pressió mundial, Monsanto va anunciar que no comercialitzaria les llavors Terminator, però recentment ha fet pública la seva intenció de fer-ho.

A més a més i després de tres anys de maduració,  ara ens arriba des de la Unió Europea el “projecte Transcontainer”. Indignant que els mateixos que en el seu dia es van oposar aferrissadament al   “Terminator” ara responguin amb una tecnologia que atacaria al Terminator amb dues variants de llavors genèticament modificades ; “zombie” i “ exorcista”.

Ja no ens deixen ser lliures ni per plantar les nostres llavors ni per decidir què volem menjar. Vivim una llibertat que ens lliga i ens restreny a tots els nivells i que pot ser…ens acabi matant poc a poc.

25 Respostes per a “Gen Terminator”

 1. Un 10 pel post!!!, a veure si obrim els ulls a la gent sobre les veritables intencions de Monsanto i companyia. Les patents de llavors i d’éssers vius junt al “gen terminator” del que parles son crims contra la humanitat.

  • Gràcies Miki. Fa molt temps que llegeixo i recullo informació sobre Monsanto. El meu TDR tracta sobre el bioterrorisme i Monsanto ocupa un lloc destacat. Hem de ser conscients de tot el que succeeix amb els cultius transgènics i de quina manera alteren les nostres vides i el nostre planeta. A més estem en mans de les multinacionals com Monsanto que exerceixen un control absolut de les llavors i per tant, dels aliments.

 2. La llibertat és més aviat una il-lusio. En realitat en tenim molt poca o bé, un llibertat virtual… Quins cabrons aquests i la seva “tecnologia”! Que se les mengin ells!!

  • Doncs Ahse, es trist, però ens la mengem nosaltres. De fet malgrat en els etiquetatges dels productes alimentaris no hu posi, avui dia un percentatge molt alt dels mateixos porta productes o rastres de productes transgènics. El 80% de la soja que es cultiva arreu del món és transgènica i avui dia derivats de la soja els trobem en un nombre importantíssim de productes alimentaris: pastes, farines, iogurts, galetes, olis,begudes, pa de motlle, mahonesa,gelatines, embotits, xocolata i un llarg etc.
   A més no hi ha cap indicació als envasos de que continguin elements transgènics.

  • Com pot ser que no hi hagi cap indicació als envasos que a dins n’hi ha transgènics?? 😦

   • Doncs així és Ahse. Un exemple més de com vivim de manipulats i estafats. Els productes que porten menys del 0,9 de proteïna o component transgènic no estan obligats a etiquetar (encara que tenen els mateixos riscos que si tinguessin un percentatge més gran) i tampoc la carn, ous, llet i derivats càrnics d’animals, encara que aquests estiguin alimentats amb pinsos transgènics.Per cert, si pitxes la imatge “No vull transgènics” que tinc a la barra lateral aniràs a la pàgina de Greenpeace on hi ha una actualització recent de les marques i productes lliures de transgènics i les que sí que incorporen.

   • No trobo la barra lateral… 😐

   • Quina tonteria, ara si l’he trobat! 😀

 3. llavors que en un determinat temps s’autodestrueixen, software amb bombes lògiques… realment cada dia som més esclaus de les empreses… i a mi m’entren ganes d’anar-me’n a una retirada i allunyada muntanya amb un hortet amb llavors de tota la vida, un torrent, un pou i unes bones plaques solars…

  • Jo també tinc aquesta necessitat. M’agradaria viure en un lloc on jo i només jo tingués el control del que menjo. Aquest lloc que has pintat és realment bucòlic amb el torrent i el pou…I per més que em dolgui crec que això , a dia d’avui, ja constitueix una utopia i prou.

 4. Un post magnífic!!
  és necessari difondre aquestes informacions per bé de la vida i de la natura.
  ÉS paradoxal crear llavors que s’autodestrueixen, tot germima, la vida en si és una llavor, autodestruir llavors és matar la vida, hi ha res pitjor?

 5. No hi ha res pitjor. És atroç que l’ésser humà pugui atemptar contra el més meravellós que tenim. El més irònic és que amb aquestes tecnologies es programa a les llavors perquè siguin elles mateixes les que s’esterilitzin i perdin la capacitat de reproduir-se. Us imagineu aquesta tecnologia aplicada a les persones? Les investigacions científiques sobre els efectes que el consum dels aliments tractats amb “gen terminator” poden causar als éssers vius són del tot inespecífiques. Des d’un punt de vista biològic és del tot lògic pensar que l’ interacció d’aquests gens amb el nostre organisme tindria conseqüències funestes.

 6. Terminator, exorcista, zombie. També són ganes de convertir bones pel·lícules en plantes malparides.

 7. jajaja Pons, si però eren películes de terror que, en definitiva, és el que produeixen aquestes llavors; terror.

 8. anomenatinutil Says:

  Fa temps que crec que molts més estudis haurien de tenir un jurament hipocràtic com la medicina o un de similar que hi ha a dret (del que no recordo el nom ara mateix).
  Així evitaríem que, en part, certs coneixements s’encaminessin cap a terrorisme d’aquesta mena.

 9. anomenatinutil Says:

  Per cert, m’acabo de mirar la llista de greenpeace que has recomanat a l’ahse i estic, literalment, “flipant”.

  • Si, costa de creure, però quasi bé tots i, potser sense saber-ho, estem atiborrats d’ ingerir transgènics. Hem de consultar les diferents llistes de productes transgènics que algunes organitzacions (Greenpeace, OCU, etc.) publiquen de forma periòdica i sobre tot no comprar productes amb transgènics o sospitosos.

  • La cosa més guay de la tal llista és veure-hi productes de Danone & de Nestle posats a la part roja de la taula! Ja sabia jo que de les companyies de bastards no en pot sortir cap cosa bona! hahaha

   P.S.
   Al meu país va haver-hi un escàndol enorme amb uns yogurs de Danone que porten colorants amb arsènic. Com que la dosi legal del As al producte és dintre dels limits legals els cabrons segueixen venent-lo, i és igual si dins el cos el metal s’acumula… 😀

   • Al final queda clar que les grans multinacionals són les que més bestieses fan amb els seus productes. De Danone ja n’he sentit uns quants disbarats i aquest que has explicat tu és ben gros. 😉

   • Doncs… Ja era d’esperar, eh? 😀
    Jo normalment no compro productes de les empreses que fan anuncis publicitaris que no m’agraden, i els de Danone ja fa temps que em fan fastic amb la seva publicitat tonta. És que no pots comprar d’una empresa que tracta als seus [possibles] clients d’idiotes!!
    M’és igual si el producte que treuen és pura química o el més ecologic del món (tot i que d’aquests dubto que n’hi hagi en realitat), que diguin clarament de què va la cosa que volen vendre i ja m’ho pensaré jo si la vull comprar o no. La publicitat és un dels cancers de la “modernitat”. 😐

   • S’ha de ser una mica selectiu. Val més pagar uns quants cèntims més i estar una mica segurs del que mengem. Estic d’acord amb tu la publicitat de Danone (com moltes altres publicitats) és un insult als espectadors i potencials clients. Tots els diners que es gasten en publicitat ho podriem emprar en fer productes de més qualitat. A fi de comptes si un producte és bo, es ven sol. Els iogurts que prenem a casa no són coneguts, els fabrica una empresa molt petita d’aquí al Bages, però són boníssims.

   • Home, segur de què menges no en podràs estar *mai*. Ni quan cultivis coses al teu propi hort no en podràs estar, estem més lligats al sistema i els productes del sistema que no sé com ens podriem mai desprendre. Això que anomenen “productes ecologics” resulta que creixen al costat dels “no-ecologics”, és tot un mal rotllo de noms, normes i paraules… La cosa que caldria és un canvi de mentalitat – de consumista a no-consumista – que no crec que passi durant el nostre temps de vida.

 10. Totalment d’acord. Potser ho he especificat malament. Hem de triar el menys dolent dins d’allò que sabem que és dolent. Els anomenats productes ecologics no són tant “saludables” com sovint ens volen fer creure. Un dels motius és el que tu has dit. I amb això m’has donat idees per fer un nou post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: